Gå direkt till sidans innehåll

Tillverkningsland Sverige (livsmedel)

Delmål SE. 4. 6

För att stärka den inhemska tillverkningen av livsmedel strävar Uddevalla kommun efter att öka andelen svensktillverkade livsmedel som köps in till kommunens verksamheter.

Måluppfyllelse: Målet har delvis uppnåtts Målet har delvis uppnåtts

Kommunens måltidsverksamhet ingår i samarbetet Väst-Up tillsammans med närliggande kommuner. Väst-Up samarbetar kring upphandlingar, däribland upphandlingar gällande livsmedel. Enligt gällande grossistavtal för livsmedel ska cirka 35% vara svensktillverkat.

Färskt bröd, fiskbullar, kaviar och fisk, ärtor samt matkorn, havreringar och müsli köps in inom regionen. Enligt senaste mätningen var de ägg som serverades 100% svenska, fågel till 99,8% svensk, kött till 96% svenskt och mejeriprodukter till 77,5% svenskt.

Uppdaterad: 2025-07-09